събота, 19 ноември 2016 г.

Любимите ми сериали + какво мисля да гледам .

Здравейте!
Както може би сте забелязали, в последните месеци не съм никак редовна. Нямах желание да чета или да пиша в блога. С мъки дочитам "Град на изгубени души", макар да знам, че след силната ми книжна година, нямаше как да не се появи момент, в който да не искам да се докосна до никоя книга. Наясно съм, че ще отмине, но вече почти виждам как блога ми хваща паяжини. Затова реших да направя пост, в който да споделя какво гледам напоследък вместо да уча. И преди бях правила подобен пост, но 1) беше доста отдавна, 2) информацията вече не е много актуална.

Ще коментирам сериалите, като започна от тези, които са ми най-любими.

1) Teen Wolf
Не го споменавам за първи път тук, но аз наистина харесвам този сериал. Дори не знам защо, никога идеята за върколаци не ме е пленявала. Но може би точно и там е причината - сериалът е много повече от това. Винаги е успявал да ме развълнува и годините ми в гимназията започнаха с него (донякъде ще завършат с него). Различен е от останалите и точно това му харесвам. В невъзможните случки са замесени и родителите на героите, което го няма почти никъде другаде. Този сезон е последен и макар да е тъжно, смятам, че свършва по най-добрия начин. Като цяло това са едни герои и една история, които просто намериха място в сърцето ми. Чудно как един, на пръв поглед, наивен разказ може да ти даде толкова много.

2) Reign
Макар да го започнах сравнително рано (началото на тази година) веднага се влюбих в него. Атмосферата, героите, постоянните непредвидени ситуации, всичко това го прави един от най-любимите ми. Никога не съм била почитател на историята като предмет, но малко или много сериалът засилва интереса ми. Преди да го почна смятах, че не е моят сериал, но колко съм грешала! За съжаление следващия сезон (4) може би ще бъде последен.
Препоръчвам го на всеки, който търси нещо различно, изпълнено с динамика, романтика и малко мистерия.

3) Friends
Ако по някаква причина не бяхте чували за първите два... то за този със сигурност сте. Разбира се, има си и основание да бъде толкова известен. Най-хубавото при него е, че в един момент започваш да "живееш" с героите. Ставаш част от техния живот и те от твоя. Освен забавните моменти има и ценни уроци. Като цяло - един наистина хубав сериал. Помня, че когато свърши, сякаш нещо беше изтръгнато от мен. Просто не ми се мисли какво ще правя, когато и другите два мои най-любими сериала (Teen Wolf, Reign) свършат (което е всъщност страшно близо).

4) Pretty Little Liars
Мисля, че този сериал го гледам от 4 години, като правих големи паузи между отделните сезони и понякога епизоди. След като прочетох и цялата поредица (от 16 книги!), историята нямаше как да не ми стане поне малко по-любима. Не бих казала, че няма недостатъци, но започнах наистина да го харесвам (особено напоследък, когато за кратко време изгледах един сезон). За момента съм на 5 сезон и чакам да наближи декември, за да изгледам коледния 13 епизод. Както може би знаете, 7 сезон ще бъде последен. Явно трябва всички мои любими сериали да свършват.

5) Melissa & Joey
Това е един много неизвестен, но хубав сериал. Комедия, чиито сюжет не е нищо особено, но някак ми стана много любима. Може би заради шегите или нещо друго, но емоциите, които изживях, докато го гледах, не бих заменила за нищо. Ако си падате по комедия, препоръчвам ви го. Изгледах го целия и както при Friends, раздялата беше доста неприятна. Може би аз се привързвам прекалено или сериалите свършват прекалено бързо, но наистина ми е тъжно, когато знам, че повече никога няма да срещна тези герои отново.

6) Gossip Girl
Може би го започнах най-късно от всички, защото не бях много сигурна за него. Сериали, които залагат само на романтика и интриги не са точно моето нещо. Gossip girl обаче се оказа хубав, с оригинални герои. И макар на моменти сюжетът да си остава "не за мен", всеки има нужда от малко интриги и клюки в живота си. Не искам да говоря много за него, защото той и PLL са единствените сериали, които все още не съм завършила, и не мога да изкажа окончателно мнение.

Искам да добавя и два сериала, които макар в момента да не заемат част от ежедневието ми, също някога са били. Става дума за "The Vampire Diaries" и"Shadowhunters". За втория знам, че (за щастие) все още не е прекратен. Не мога да кажа, че ми е един от любимите, но може би някой ден ще е. Относно "Дневниците на вампира" започнах го много отдавна, но по някаква неясна причина спрях. Имам амбицията да го продължа, но това, струва ми се, ще е след доста време.

След като завърша PLL и Gossip girl (защото само те ми останаха) мисля да започна The 100-th и American Horror Story.

Благодаря за прочита. Вярвам, че в скоро време желанието ми четене ще се завърне и съответно ще пускам повече постове (свързани с книги). Но до тогава можете да ми споделите вие какво гледате. Ще се радвам да чуя.

4 коментара:

 1. Със сигурност 2017 ще е края за много сериали, но какво да се прави... Важно е да се появят други, които да са също толкова добри като тези, въпреки че за момент нищо не е интересно или поне не и за мен. Препоръчвам ти да довършиш Дневниците, защото сериалът си заслужава, колкото и на няколко места продуцента да го насили много пак си е достатъчно добър. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Със сигурност ще го довърша, спомням си, че доста ми хареса. Благодаря за коментара :)

   Изтриване
 2. Аз също много харесвам Мелиса и Джоуи <3 само дето не знаех че сериала е свършил, защото отдавна не сън го гледала :( Иначе не се притеснявай, докато страдаш по края на един сериал, два други ще ти влязат под кожата :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много се радвам да видя, че още някой знае за него и го харесва :)

   Изтриване