четвъртък, 8 септември 2016 г.

7 трика за всякакви ситуации.

Исках да споделя нещо по-различно в блога ми и след кратко размишление ми хрумна тази идея. Ще ви предложа моите 7 съвета, които съм открила сама за себе си и съм сигурна в тяхното действие. Постарах се да включа само такива, които не сте виждали/чели другаде, макар да не е изключено и да сте ги срещали някъде.
Надявам се да ви хареса идеята и съветите да бъдат ефективни и за вас!

1. Визуализирай проблема и решението му.
Преди няколко месеца по време на един много скучен час в училище започнах да си драскам в тетрадката, както предплагам всички правим понякога. Тогава обаче единствено ми се въртеше един спор с приятелка и някак си започнах да ни рисувам двете (каращи се). След това започнах да рисувам решението на проблема (в моя случай беше отдръпване от човека). По някакъв начин фактът, че изразих емоцията си в усилието да изобразя сценката, ми помогна значително и след като преключих (визуализация на проблема и подходящо решение) се почуствах доста по-добре. 
Не знам как действа, но поне при мен работи. Не мисля, че ще изгубите, ако пробвате. Чувала съм, че също ако го напишеш на хартия ще има същия резултат. Обяснието не беше най-доброто, но се надявам да сте ме разбрали :D

2. Шампоан в очите.
Ъхх познато, нали? Имам чувството, че на всеки човек му се е случвало - поне веднъж. Лошото е, че колкото повече се опитваш да го измиеш с вода, някак си става все по-зле. Предлагам ви следното решение - следващия път, когато влизате в банята, поставете близо до себе си суха кърпа. В случай на попадане на шампоан в окото, избършете го с кърпата. Звучи странно, но при мен винаги работи.

3.Обем на косата.
Има дни, в които дори след къпане и сешоар, косата ми на другия ден е изгубила драстично обема си. Поради тази причина се научих да връзвам косата си всяка вечер преди лягане по следния начин - сресвам хубаво и завързвам на кукуриго (високо на главата) с хубав и издържлив (!) ластик. Опашката можете да я направите на тройна плитка за допълнителен обем отдолу. Това е сравнително известен трик, но ми се стори важно да го спомена.

4. Избелване на зъби.
Знам, че в интернет има тоолкова много избор за продукти за избелване на зъби, обаче не знам  за вас, но аз лично им нямам доверие. Ако не друго, то прекалената употреба сигурно разваля емайла. Предлагам ви лесен и равнодействащ заместител - сода. Би трябвало да имате такава вкъщи. Рецептата е лесна - слагате содата върху четката ви за зъби и .. си миете зъбите (по почти) същия начин. Но препоръчвам да не го ползвате повече от 1-2 пъти в седмицата,

5. Тема за разговор с момче.
Тук може би повечето момичета ще ме разберат. Понякога е трудно да се измисли обща тема за разговор с противоположния пол, а популярните бързо се изчерпват. Аз ви предлагам следния сюжет на дискусия - обсъдете учителките. По някаква причина това е област, за която момчетата винаги имат какво да кажат и е нещо, общо между и двата пола. Изпробвала съм го и останах впечатлена. Впрочем за тези, които са завършили - е, за вас няма да е много полезно, но пък досега трябва да сте събрали повече опит :D

6. Песни на телефона.
Често ми се случва следното - седя в youtube и искам да си пусна някоя хубава музика, но не се сещам за нищо. Тези, които сайтът ми предлага, отдавна са ми втръснали. Тук предлагам две решения - направете си списък (на телефона), където да записвате всяка нова песен, по която полудявате. Така след около месец ще имате приличен лист, от който да избирате. Вариант номер 2 е да потърсите клип в youtube с избрани песни от дадена година, която музикално харесвате. Има много такива и винаги са идеална възможност да си припомниш приятните моменти.

7. Кутия за ластици/фиби
Не знам за вас, но в чекмеджето ми за принадлежности за коса винаги цари хаос. Ластици, фиби и шноли с различен вид, цвят и форма са разпръснати навсякъде. Преди около година открих решение - купувате си бисквити (по възможност по-големи на форма), изяждате ги и изчиствате разделението, където са били. И voila - имате си разделител, в който можете да подредите принадлежностите си. Лично аз, от този трик съм най-щастлива, защото вече спокойнo намирам всичко.

Това бяха всички трикове, които бях подготвила, надявам се да намерихте нещо ново и полезно!

2 коментара:

  1. Много интересен пост. Но това със завързването на косата при мен има обратния ефект за това ползвам сухите шампоани. Колкото до темите с моммче можеш на почти всяка тема стига да не е на сила и да говориш сухо. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно не е за всеки тип коса :/ Така е, на може би трябваше да уточня, че е по-скоро за непознат, с който нямате почти никакви общи теми. :D

      Изтриване