петък, 2 декември 2016 г.

Winter Is Coming Book Tag

Честит декември!
Днес имах настроение за таг и намерих един подходящ за сезона. Въпросите ми се сториха много сладки и се реших да го направя. Надявам се да ви донесе толкова положителни емоции, колкото и на мен :)

Сняг - красив е когато пада, но след това започва да се топи. Книга/поредица, която обикна в началото, но по средата осъзна, че не ти харесва повече.
Тук се спрях на две поредици - "Дивергенти" и "Лукс". И двете ги харесвам, но със сигурност в началото интересът ми беше по-голям. Втората книга на "Дивергенти" не беше нищо особено, но пък за разлика от почти всички, харесах третата (не колкото първата, но все пак). А при "Лукс" ми доскуча на втората и третата книга, но харесах първата, четвъртата и петата. Така че да кажем, че имам два отговора.

Снежинка - нещо красиво и винаги различно. Избери книга, която изпъква и е различна от останалите, които си прочел.
Без съмнение "Ние, лъжците" - Е.Локхарт. Различна и хубава.

Снежен човек - винаги е забавно да си направиш със семейството ти. Избери книга, която да може да прочете цялото семейство.
Веднага се сетих за "Уличният котарак Боб". Поредица, която започнах едва преди няколко месеца, но в която се влюбих веднага. Бих казала, че е точно тип книга, която може да бъде прочетена от всички.

Коледа - Избери книга, която те е стоплила след прочита.
Много, наистина много. Но ще се спра на "Връзка" - Рейнбоу Роуъл, защото подхожда на сезона.

Дядо Коледа - Той носи чудесни подаръци. Избери книга, която искаш да получиш за Коледа.
Ох, прочетох 90% от любимите ми поредици, което ме остави без нови книги, чието излизане да очаквам. Това е доста тъжно, като се замисля. Все пак, бих се зарадвала на "Прикачен" на Р.Р., "Илумие" и някои други книги, които ми бяха в списъка, а аз не успях да прочета.

Бой с топки - може да бъде болезнено, ако те ударят. Избери книга, която те накара да почувстваш силна емоция - гняв или тъга.
Единствено се сещам за "Крадецът на книги". Накара ме да почувствам доста емоции, някои не чак толкова хубави.

Пързаляне - всички го обичахме, когато бяхме малки. Избери книга, която си обичал като дете.
Само една?! Често съм говорила за книгите ми от детството, затова сега търся някоя различна. Спомням си една книжка с красиви илюстрации "Коледни вълшебства", която съдържаше в себе си няколко историйки. Беше много сладка и ми носи хубави спомени, пък и се връзва с темата.

Ледено ухапване - избери книга, от която си разочарован.
"Кралица на сенките" - Сара Дж. Маас. И аз не съм сигурна защо, но просто очаквах повече. Нещо ми липсваше през цялото време.

Северен елен -  нещо, което ни е скъпо. Избери книга, която има сантиментална стойност за теб.
"Коя книга няма?" е по-лесния и кратък въпрос. Но може би трябва да кажа "Знакът на Атина" на чичо Рик, защото е една от най-любимите ми книги.

4 коментара:

  1. Това за "Кралица на сенките" ми дойде като удар под кръста, приех го лично. :D Anyway, това е един от любимите ми тагове някога. Аз също мисля, че "Ние, лъжците" е една доста различна, интересна и хубава книга. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извинявам се за "Кралица на сенките" 😂. Книгата не е лоша, просто критериите ми бяха доста завишени (като се има предвид втората). Радвам се, че сподели мнение :)

      Изтриване
  2. И "Прикачен" и "Илумие" са две прекрасни книги и няма да сгрешиш да ги прочетеш. Стискам палци да ги получих за Коледа.

    ОтговорИзтриване