неделя, 10 юли 2016 г.

My Summer TBR

Вдъхнових се от постта на Павлина и реших да споделя и моя план за четене, с тази разлика, че не държа да прочета всички до края на лятото (по-скоро това са книгите, които имам намерение да прочета до края на годината).
 
1. Летни дни и летни нощи 
Съвкупност от 12 историйки, написани от нашите любими автори, под редакцията на Стефъни Пъркинс. Звучи страхотно и според мен е идеална за сезона. За съжаление, чух и много лоши отзиви, но те само подтикнаха интереса ми да се докосна до книгата.

2. Прикачен - Рейнбоу Роуъл
След "Връзка" се превърнах в неин голям фен. Предвиждам, че няма да се стигне до нея скоро, но стискам палци до края на годината да я държа в ръцете си.

3. Уличният котарак Боб - Джеймс Боуен
Съвсем случайно попаднах на тази книжка и след като разбрах, че историята е истинска, веднага я пожелах. Сладкото коте също помогна :D

4. Кралица на сенкитe - Сара. Дж. Маас
Хем не искам толкова скоро да се завръщам в света на Селена, защото не се предвижда следващата да излезне скоро, хем не желая да я забравя напълно, докато чакам. Надявам се, все пак, до края на годината да я прочета.

5. И заживели щастливо - Кийра Кас
Ох, прочетох "Короната" преди нея. Май не беше добра идея. Но както и да е. Имам още един шанс да надникна отново в света на Кас.

6. Краят на лъжите - Сара Шепърд
Последната книга от поредицата "Малки сладки лъжкини" (не мога да повярвам, че стигнах до края). Много обърквания се случиха с вземането на тази книга, надявам се в най-скоро време вече да е ясно какво да правя с нея.. Но при всички случаи ще я прочета в рамките на няколко месеца, било то и на английски.

7. Петата вълна - Рик Янси
След филма имах огромно желание да я прочета, но така и не намерих време. Надявам се да поправя тази грешка възможно най-бързо. Чух и лоши отзиви.. но нищо не ми пречи да пробвам.

8. Тъмна дарба - Александра Б.
Не съм много сигурна за нея... слушала съм много добри неща, но в момента не съм на тази вълна. Има и още нещо - антиутопиите взеха малко да ми омръзват.

9. Двор от бодли и рози - Сара Дж. Маас
Единствената причина, поради която бих взела тази книга, е авторката и заради големия хайп около нея. Иначе имам съмнения за нея и още не съм се решила напълно. Струва ми се, че няма да харесам историята толкова, колкото тази на Селена.

10. Човек на име Уве - Фредрик Бакман
Вече гордо казвам, че си е при мен и я започнах. Слагам я тук, защото беше от четивата, които наистина държа да прочета това лято.

11. Баба праща поздрави и се извинява - Фредрик Бакман
Няма как да пропусна и тази. Тя ще е по-нататък, но също е задължителна. Дори и да не се превърна в най-големия фен на автора, ще ми е любопитна да видя за какво става на върпос.

12. Илумие - Ейми Кауфман
От това, което чух за нея, е прекрасна. Непременно ще бъде прочетена. Изглежда като онези книги, които наистина, наистина си заслужават. 

13. Здрач - Стефъни Майър
Малко късно за тази книга, но по-добре от никога. Имам желание да я пробвам, пък ще видим дали ще оправдае негативните коментари..

14. Пратеникът - Маркъс Зюсак
"Крадецът на книги" беше невероятна и самият стил на писане също. Почти 100% съм сигурна, че и тази книга ще е добра.

15. Гневът и зората - Рене Ахдие
Можеше в момента да я чета, но реших да си я оставя за по-нататък, въпреки че задължително ще се докосна до нея. Просто не беше четивото, от което имах нужда в момента. Имах в началото съмнения, но сега съм сигурна, че книгата ще е много добра.

Това бяха книгите (без 1-2) които наистина искам да прочета в най-скоро време. Както казах може и прочита им да се проточи и след лятната ваканция, защото имам и други четива (задължителна литература) и поредици, които искам да завърша.
A какво сте си запланували вие за лятото?

4 коментара:

  1. Страхотни заглавия, пожелавам ти успех! Аз наскоро прочетох "Човек на име Уве" и мога да кажа, че е очарователна! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря! Почти прочетох "Човек на име Уве" и наистина е невероятнаа

      Изтриване
  2. Страхотни книги си избрала! Успех!!! ♥

    ОтговорИзтриване