неделя, 6 март 2016 г.

The TBR Book TAG

Бях тагната от Paris Love (натиснете върху името, за да се отвори блогът й), за което много й благодаря ! За съжаление, аз съм разсеян човек и ми отнема много време да следя за новости в блоговете на хората, които следя, затова и го видях по-късно. Но все пак съм тук и готова да го направя !

1. Как и къде следите вашата купчина с книги за четене?
Всъщност не я следя. Знам какво съм си наумила да прочета, което разбира се не пречи да си правя списъчета в тетрадката ми за всичко.

2. Повечето ви книги за четене са на хартиен носител или  в електронен формат?
Почти винаги са на хартиен носител. Може би съм прочела едва 3-4 книги в електронен формат. Не мога да чета през телефона, нещо се губи. Пък и очите ми се уморяват по-бързо. Обичам да разлиствам страниците, да виждам колко ми остава и да докосвам хартията. Това нещо просто липсва при електронния формат.

3. Как определяте коя да е следващата книга за четене?
Знам кои искам да прочета и кои поредици да следя. Но най-вече каквото има в библиотеката, по принцип оттам чета. Рядко си купувам книги, защото не намирам смисъл, освен ако авторът не ми е много любим или съм сигурна, че книгата ще е добра, има голяма възможност да не ми хареса. А аз се дразня като съм си купила нещо, което не ми допада хич (ще се дразня всеки път като я видя от рафта). Иначе за да отговоря по-точно на въпроса - жанр-а определя избора ми до голяма степен.

4. Посочете книгата, която стои най-дълго в списъка ви за четене?
''Град от пепел'' на Касандра Клеър. И аз не знам защо толкова дълго отлагах да я прочета. За щастие, най-сетне го направих и наведнъж прочетох трета и четвърта книга от същата поредица.

5. Книга, която наскоро сте добавили в списъка си с четене?
''Сянка и кост" - Лий Бардуго. Дори в скоро време ще я започна.

6. Книга, която сте добавили в списъка си с четене заради красивата корица?
 ''Across the Universe'' - Beth Revis . Не мисля, че я има преведена. Дори не знам за какво става дума в книгата, но корицата е божествена и с удоволствие ще я прочета, ако някой ден имам такава възможност.

7. Книга от списъка ти за четене, която не планираш да прочетеш?
Ако е в списъка ми за четене, значи все някога ще бъде прочетена. Изключително рядко ми се е случвало да искам да си взема книга, но после да се разубедя сама.

8. Непубликувана книга, чиято поява очакваш?
Кийра Кас петата книга, която не си спомням как се казва. Продължението на историята за дъщерята на Америка от ''Изборът''.

Ще обединя 9 и 10 в едно. Книга от списъка ти за четене, която всеки ти препоръчва? Книга от списъка ти за четене, която всички са прочели - само ти не си?
Повечето книги, които ми бяха препоръчани, успях да ги прочета. Но поредицата, до която още не съм се докоснала, е ''Адски устройства'' - К.Клеър. Всички са я чели, само аз не ! Някой ден, някой ден.


11. Книга от списъка ти за четене, която ''умираш да прочетеш'' ?
Умирам да прочета еднакво всички. Но май засега съм най- заинтересована от третата книга на Сара Дж. Маас от поредицата ''Стъкленият трон''.

12. Колко книги за четене сте си отбелязали в Goodreads?
Прочетени - 157 . Да бъдат прочетени - 50. Не са всички обаче. Много съм изпуснала.

Понеже май последна правя този таг, не виждам смисъл да тагвам никого. Но ако има някой, който още не го е направил, а иска, да се чувства тагнат! :)

3 коментара:

  1. Всъщност Across the Universe е преведена - През Вселената, от издателство Колибри, и доколкото съм запозната цената й дори е намалена на повече от половина - 5лв, така че можеш да си я поръчаш от там, ако желаеш. ^^

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина ли ?! Ама това е супер, благодаря ти, че ми каза :) !

    ОтговорИзтриване